Міноборони: у Варшаві запрацювала Коаліція бронетехніки на підтримку України

Заступник міністра висловив сподівання, що Україні разом із партнерами вдасться якомога швидше створити ефективну ремонтну базу для західної бронетехніки (ілюстраційне фото)

У Варшаві 26 березня відбулося перше засідання Коаліції бронетехніки на підтримку України, повідомляє Міністерство оборони.

За повідомленням, під час засідання представники країн-учасниць «виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту».

Читайте також: Франція «найближчим часом» зможе передати Україні майже 80 установок Caesar – Міноборони

Ініціативу запропонували Польща та Німеччина, її також підтримали Велика Британія, Швеція та Італія. Україну представляв заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками», – йдеться в коментарі Гаврилюка.

Міністерство додає, що в рамках Коаліції створені чотири синдикати, які відповідають за:

  • постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки
  • їх технічне обслуговування та ремонт
  • підготовка екіпажів та технічного персоналу
  • відпрацювання ефективної тактика застосування бронетехніки на полі бою

Гаврилюк висловив сподівання, що Україні разом із партнерами вдасться якомога швидше створити ефективну ремонтну базу для західної бронетехніки.

За словами заступника міністра, у рамках новоствореної Коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку Збройних сил.

Як додає Міноборони, планується, що в довгостроковій перспективі країни-учасники танкової Коаліції та Коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.

У січні 2023 року, після рішення Німеччини надати Україні перші танки Leopard 2, голова Офісу президента Андрій Єрмак анонсував формування «танкової коаліції» для забезпечення України західними танками.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Австралія приєднається до «коаліції дронів» для України – Міноборони