Міненерго про ситуацію в енергосистемі: графіки вимкнення діють у двох областях

Щодо наслідків російських обстрілів, то, за даними Міненерго, вночі внаслідок удару сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції на Дніпропетровщині (фото ілюстративне)

Обмеження в електропостачанні 12 квітня діють у двох областях України, повідомило Міністерство енергетики.

«Протягом минулої доби через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Сьогодні обмеження застосовуються на Харківщині і для промисловості – у Кривому Розі», – йдеться у повідомленні.

Щодо наслідків російських обстрілів, то, за даними Міненерго, вночі внаслідок удару сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції на Дніпропетровщині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Без Patriot та інших систем ППО відновлювати Трипільську ТЕС – «марна справа» (фото наслідків)

«Знеструмлювалися промислові споживачі. На ранок споживачів частково заживлено. Внаслідок обстрілу відключилось обладнання на газорозподільній мережі у Миколаєві. Без постачання газу залишилось понад 30 абонентів. Через бойові дії пошкоджено надземні газопроводи у Харківському районі. Припинене газопостачання 136 абонентам», – йдеться в повідомленні.

У Міненерго додали, що на сьогодні передбачається імпорт і експорт електроенергії, а енергосистема України «працює стабільно і збалансовано».

Росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. Зранку 11 квітня війська РФ завдали по Україні комбінованого удару дронами і ракетами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Криворізькому районі після удару РФ виникла пожежа на території об’єкту критичної інфраструктури – ОВА

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російський президент Володимир Путін 11 квітня заявив, що Росія була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час