Насильство над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині: дітей переселили в інші заклади

Водночас, як повідомив Максим Козицький, наразі перевірки тривають у всіх 19 навчально-реабілітаційних центрах Львівщини

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив про рішення тимчасово переселити дітей Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру до інших закладів у зв’язку з розслідуванням можливих фактів сексуального насильства.

Водночас він додав, що наразі перевірки тривають у всіх 19 навчально-реабілітаційних центрах Львівщини

Читайте також: Справа про можливе сексуальне насильство над вихованцями інтернату. Що кажуть у закладі?

Наприкінці вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що отримав відомості щодо можливого здійснення фізичного, психологічного і сексуального насильства щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині.

Йдеться про Великолюбінський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр (комунальний заклад Львівської облради).

Пізніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців, а голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на час проведення перевірки керівника закладу відсторонили.

За даними ОГП, дітей, які могли стати потерпілими від насильницьких дій, переведено до іншого закладу, а директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Справа про можливе сексуальне насильство над вихованцями інтернату. Що кажуть у закладі?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Діти з реабілітаційного центру на Львівщині рік скаржилися на знущання – чому їх не захистили?