Лукашенко доручив відвести війська від кордону з Україною

Олександр Лукашенко доручив відвести війська після «напруження біля кордону з Україною»

Олександр Лукашенко доручив відвести війська після «напруження біля кордону з Україною».

Він доручив відвести війська від кордону з Україною «у місця постійної дислокації». Це доручення дано після начебто ліквідації «напруженості та відведення військ з українського боку».

«Хочу, щоб люди знали, я абсолютно переконаний і довіряю нашій розвідці: ситуація стабілізована на білорусько-українському кордоні. Війська їхні відведені. Тому, хлопці, подивіться, і наші війська потрібно прибирати з кордону. Щоб вони розуміли, як ми домовлялися, що ми не збираємося воювати та не збираємося тут концентрувати свої Збройні сили, крім сил спеціальних операцій», – заявив Лукашенко.

Він також зазначив, що прикордонники посилили кордон Білорусі – на позиції вивели ракетні установки «Іскандер». Про це Лукашенко сказав 2 липня, виступаючи на урочистому вечорі з нагоди Дня незалежності Білорусі.

Напередодні у службі спецоперацій Збройних сил Білорусі заявили про «зростання напруженості» на кордоні з Україною і що Мінськ нібито хочуть «втягнути у війну». У відомстві вважають, що Україна нібито перекидає «велику кількість особового складу» до білоруського кордону.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі заявили про «напруженість» на кордоні з Україною. У ДПСУ відповіли

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, відповідаючи на звинувачення білоруських прикордонників, нагадав, що свого часу Білорусь відкрила кордон для російських військових.

«Допоки Білорусь залишається в орбіті впливу країни-терориста, Україна буде нарощувати свою обороноздатність, щоб дати відсіч усім, хто йде до нас із Білорусі з війною», – сказав він.

Олександр Лукашенко підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, жертвами чого стали десятки тисяч мирних українців.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України на території Білорусі майже безперервно проводяться військові навчання, а Україна посилює свої кордони на білоруському напрямку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нагнітання на кордоні. Як режим Лукашенка стимулює провокації на завдання Кремля