«Вони зайшли вулицею Центральною» – речник ОШБ «Лють» про ситуацію у Торецьку

Військовий обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» на позиціях поблизу Торецька, вересень 2024 року

Російські сили зайшли у Торецьк вулицею Центральна та дійшли до шахти «Центральна», проте ситуація в місті залишається динамічною. Про це в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live») розповів речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Артем Джепко.

«Російські військові в місті, тут безглуздо казати інше, це дійсно так. Вони зайшли вулицею Центральною і дійшли до шахти «Центральна». Вони зараз у самому місті, але ситуація досить динамічна. Бувало навіть таке, що у багатоквартирному будинку на першому поверсі ми працюємо, на другому – росіяни, і ми намагаємось їх вибити. Тому важко говорити… не тому, що я не хочу сказати, а тому, що ситуація дійсно досить динамічна. Зараз це можуть бути якісь два-три багатоквартирні будинки, які вони можуть зайняти, а через годину їх вже там немає, тому що ми їх вибили», – каже Джепко.

Читайте також: Армія РФ просунулась біля Курахівки і Гірника: утворився напівкотел

За словами речника бригади, якщо російські сили окупують Торецьк, під ударом опиниться Слов’янсько-Краматорська агломерація:

«Костянтинівка буде прострілюватися, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ. Тобто сили РФ будуть гатити, власне, і по цих містах, тому ми це прекрасно розуміємо і докладаємо зусиль для того, щоб цього не було».

Напередодні речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова повідомила, що ситуація в Торецьку на Донеччині постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Відправлять штурмувати Запоріжжя, Павлоград». Росія почала осінній призов в окупації. Як це відбувається