На Донеччині четверту добу триває лісова пожежа, спричинена російськими обстрілами – ОВА

Площу займання вже вдалося зменшити вп’ятеро – з 500 до 100 гектарів. Фото ілюстративне

Четверту добу рятувальники гасять лісову пожежу на Лиманщині, спричинену російськими обстрілами, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, площу займання вже вдалося зменшити вп’ятеро – з 500 до 100 гектарів.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомляли, що станом на 17 вересня в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж. Загалом, за даними міністерства, цього року в Україні сталося 440 пожеж площею 400 га, 60% від усіх пожеж — понад 900 на 15,6 тис. га – виникли через воєнні дії.

Донеччина щоденно потерпає від російських обстрілів, через які гинуть люди, зазнає пошкоджень інфраструктура, частина регіону окупована.

Читайте також: У Кропивницькому через атаку РФ виникла пожежа, пошкоджені 19 будинків – ДСНС

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час