ОВА: через російську атаку дронами пошкоджені будинки у чотирьох районах Київщини

Падіння більшості уламків БПЛА фіксуються за межами населених пунктів. Фото ілюстративне

Внаслідок російської атаки дронами пошкоджені будинки у чотирьох районах Київщини, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Станом на 9:30 вже є інформація про пошкодження 13 приватних будинків в чотирьох районах Київщини. Уламками пошкоджені фасади, покрівлі дахів, вибиті вікна. В одному з цих будинків рятувальники ДСНС ліквідували пожежу», – написав він у телеграмі.

За його словами, влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Люди не постраждали.

Падіння більшості уламків БПЛА фіксуються за межами населених пунктів, додав Кравченко.

Читайте також: На Київщині через падіння уламків дрона загорівся будинок, люди не постраждали – ДСНС

За даними КМВА, за дві хвилі атак РФ в повітряному просторі Києва та на підступах до міста було збито понад 40 російських БПЛА. Київська військова влада повідомила, що це була сьома атака Києва дронами у липні і найбільш масована атака дронами за 2024 рік.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російська війська вночі атакували 89-ма ударними БПЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59, основний напрямок удару – Київщина.

Читайте також: За добу внаслідок російських обстрілів є загиблі та поранені в трьох прифронтових областях

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час