КМВА: через падіння уламків дронів у Києві була пожежа

Пізно ввечері 24 жовтня і в ніч на 25-те у Києві, як і в частині інших регіонів України, оголошували повітряну тривогу через рух запущених Росією безпілотників

У Києві після нічного російського удару дронами зафіксували падіння їхніх уламків, внаслідок чого була пожежа, повідомила міська військова адміністрація.

«Зокрема, в Дарницькому районі міста уламки збитих ворожих дронів призвели до загорання на відкритій території дерев і трави. Пожежу оперативно ліквідовано», – йдеться в повідомленні.

Очільник КМВА Сергій Попко додав, що інформації щодо потерпілих не надходило. За його словами, це була 15-та повітряна атака на Київ за 25 днів жовтня.

«На столицю баражуючі боєприпаси заходили двома великими хвилями. Перший раз повітряну тривогу в Київ оголосили близько півночі, а вдруге – приблизно о третій ночі. Сумарно нічні тривоги тривали приблизно чотири години. За цей час було виявлено і в різний спосіб (ППО, РЕБ тощо) знешкоджено до півтора десятка дронів ворога, що загрожували столиці України (точну кількість і тип дронів оприлюднять Повітряні сили)», – зауважив очільник КМВА.

Пізно ввечері 24 жовтня і в ніч на 25-те у Києві, як і в частині інших регіонів України, оголошували повітряну тривогу через рух запущених Росією безпілотників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час