У Київській області вночі загинула жінка, поранений хлопчик – КМВА

Руйнування на Київщині, фото ілюстративне

У Київській області вночі 26 жовтня внаслідок російської атаки із застосуванням безпілотників є жертви, повідомив начальник ОВА Руслан Кравченко.

«Унаслідок атаки померла жінка 1968 року народження. Через падіння уламків ворожих цілей вона отримала поранення в області живота. Крім того, внаслідок атаки отримав незначні ушкодження хлопчик 13 років. Вся необхідна допомога була надана на місці», – поінформував чиновник.

За його даними, станом на 9:00 унаслідок падіння уламків збитих дронів є пошкодження 15 приватних будинків, трьох магазинів, одного багатоквартирного будинку та трьох підсобних приміщень у чотирьох районах області. Пошкоджено три автомобілі та лінію електропередач, повідомив Руслан Кравченко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада: в Ірпені на Київщині через падіння уламків «Шахеда» спалахнув двоповерховий гараж

Росія ввечері 25 жовтня та вночі і зранку 26 жовтня атакувала Київ та область «Шахедами», один із дронів влучив у багатоповерхівку, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.