Влучання авіабомби в Куп’янську: число постраждалих зросло до дев’яти – влада

Наслідки російського удару по Куп’янську, 24 жовтня 2024 року

Кількість постраждалих внаслідок російського авіаудару в Куп’янську на Харківщині вранці 24 жовтня зросла до дев’яти, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Травмовані – віком від 40 до 71 року. Чотири людини госпіталізовані. Серед них одна особа – у тяжкому стані, троє – в середньому. Інформація оновлюється», – написав він у телеграмі.

В обласній поліції повідомили, що російські військові вранці 24 жовтня вдарили по місту Куп’янськ, попередньо, ОДАБ-1500.

«Авіабомба влучила біля магазину на ринку… Частково зруйнована двоповерхова будівля на ринку, пошкоджено 12 торговельних кіосків, дитсадок, житлові будинки, адміністративна будівля», – йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що на місці події працюють слідчо-оперативна група, криміналісти і вибухотехніки, відкрите кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Наслідки російського обстрілу Куп’янська, 24 жовтня 2024 року

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час