На лівобережжі Куп’янщини залишаються 1900 людей. Влада каже про критичну ситуацію там

Наслідки обстрілу Куп’янська, квітень 2024 року

На лівому березі Кам’янської громади, що на Харківщині, залишаються 1900 людей, заявив у коментарі Радіо Свобода (Свобода Ранок) начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін. За його словами, ситуація на лівобережжі – критична. Минулого тижня влада посилила евакуацію з цієї громади.

«На сьогодні в громаді залишається 5100 цивільних мешканців, із них 1900 – на лівому березі. За останній тиждень евакуйовано понад 800 цивільних мешканців. Якщо ми кажемо про лівий берег громади (Ківшарівка, Купʼянськ-Вузловий, Купʼянськ (район Заоскілля) – критична (ситуація – ред.). На жаль, у звʼязку з постійними обстрілами і критичними пошкодженнями відсутні електропостачання, газопостачання, водопостачання. Також відсутні послуги соціальної інфраструктури (Укрпошта, аптеки, лікарня, комунальні підприємства). На даний час відновити неможливо», – каже Беседін.

Щодо правого берега Куп’янської громади, то він теж потерпає від обстрілів. Через це доставити гуманітарну допомогу туди неможливо, заявляє влада.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

«Правобережна частина міста Купʼянськ – критична інфраструктура працює, надаються всі послуги. Соціальна інфраструктура теж працює, але в звʼязку з постійними обстрілами, з кожним днем все важче і важче. Доставка гуманітарної допомоги (продукти і засоби гігієни) до громади на даний момент неможливі. Основні шляхи перебувають під обстрілами FPV дронів», – сказав начальник МВА.

За даними очільник Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на Купʼянському напрямку Харківської області ситуація постійно змінюється – російські війська наближалися до міста на чотири кілометри. У регіоні триває примусова евакуація громадян. Про це очільник ОВА розповів в ефірі телемарафону 17 жовтня.