Крим: російський голова Севастополя заявив про «націоналізацію» «Севастопольгазу»

За словами Развожаєва, на підприємстві зараз призначили тимчасову адміністрацію з числа співробітників «Севастопольгазу», сформовану російським урядом міста (архівне фото)

Російська влада окупованого Севастополя ухвалила рішення про «націоналізацію» підприємства «Севастопольгаз» – про це в своєму телеграм-каналі повідомив призначений РФ глава міста Михайло Развожаєв, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Сьогодні вранці на засіданні уряду, яке пройшло у закритому режимі, ухвалили рішення про перехід власності українських олігархів – ПАТ «Севастопольгаз» у державну власність», – заявив він.

За словами Развожаєва, на підприємстві зараз призначили тимчасову адміністрацію з числа співробітників «Севастопольгазу», сформовану російським урядом міста.

Читайте також: ЦНС: окупаційна влада почала шукати майно жителів Криму, які виїхали з півострова

Російський посадовець «особисто подякував» за сприяння директору ФСБ Росії Олександру Бортнікову та генеральному прокурору Росії Ігорю Краснову, а також російським силовим відомствам Севастополя та Криму.

Кримські телеграм-канали повідомляють, що вранці будівлю «Севастопольгазу» оточили силовики РФ, там тривали обшуки.

У грудні 2023 року голова російського парламенту Криму Володимир Константинов заявив про «націоналізацію» 2600 об’єктів рухомого та нерухомого майна громадян України у Криму. Зокрема, до цього переліку увійшли активи бізнесмена Ігоря Коломойського, будинок Меджлісу кримськотатарського народу та квартири дружини президента України Олени Зеленської.

До цього російський голова Криму Сергій Аксьонов заявляв, що грошима від продажу «майна українських бізнесменів» мають намір профінансувати війну проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Парламент Естонії визнав геноцидом депортацію кримських татар 1944 року