Крим: у Феодосії сталась пожежа на нафтобазі, російська влада каже про «загоряння»

У ніч проти 7 жовтня на нафтобазі в Феодосії в окупованому Криму сталася пожежа (фото архівне)

У ніч проти 7 жовтня на нафтобазі в Феодосії в окупованому Криму сталася пожежа. За попередньою інформацією, об’єкт атакували безпілотники, пишуть російські телеграм-канали.

За словами місцевих жителів, «у Феодосії близько 4:30 пролунали кілька потужних вибухів, після чого почалася пожежа».

Окупаційна «влада» Криму підтвердила інформацію, але за їхньою версією, сталося «загоряння».

«Загоряння на феодосійській нафтобазі. Працюють розрахунки МНС. Жертв і постраждалих немає. У Феодосію виїхав віцепрем’єр Ігор Михайличенко», – написав радник призначеного Кремлем голови окупованого півострова Олег Крючков.

Пізніше телеграм-канал ASTRA уточнив, що нафтобаза, що горить у Феодосії – це начебто АТ «Морський нафтовий термінал», який раніше вже атакували безпілотники. Так, у березні 2024 року на територію нафтобази впали відразу 4 безпілотники. Внаслідок атаки був пошкоджений магістральний трубопровід перекачування палив. Тоді з нафтобази евакуювали працівників.

Згодом стало відомо про перекриття руху транспорту у Феодосії.

«У зв’язку з подією на нафтобазі перекрито рух транспорту на вул. Геологічній і вул. Федька від перехрестя з керченською трасою до району автовокзалу», – написав у телеграмі голова російської окупаційної адміністрації міста Ігор Ткаченко.

Феодосійський нафтопереробний термінал є найбільшим у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів. Усього на півострові два такі термінали, другий розташований у Севастополі.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити дану інформацію з незалежних джерел через окупацію Криму Росією.

Російська влада інформацію не коментувала.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час