У Криму щонайменше 16 громадян України засуджені за «шпигунство» і «диверсії» – правозахисники

Серед засуджених є фрілансер проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Владислав Єсипенко

У Криму з 2014 року не менше 16 громадян України засуджено за звинуваченнями у «шпигунстві» та «диверсіях», повідомляє «Кримська правозахисна група».

Серед засуджених є фрілансер проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Владислав Єсипенко.

Також у списку фігурують: Андрій Захтей, Володимир Дудка, Олексій Бессарабов, Дмитро Штибліков, Геннадій Лімешко, Леонід Пархоменко, Костянтин Давиденко, Дмитро Долгополов, Ганна Сухоносова, Юнус Машаріпов, Іван Яцкін, Костянтин Ширінг, Галина Довгопола.

Читайте також:Виїзду нема. Чому російські сили не випускають українців з окупації?

«Їх ФСБ РФ при затриманні звинуватила «у підготовці диверсій, зберіганні зброї та шпигунстві». У цих справах зафіксовано незаконні методи ведення слідства та застосування тортур для отримання свідчень визнання, порушення презумпції невинності, поширення ФСБ РФ через російські ЗМІ «відео зізнань», – йдеться у повідомленні.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в анексованому Криму масово переслідують усіх незгодних із війною. Громадян штрафують та заарештовують за українські пісні та гасла. Також відомий випадок кримінального переслідування за дискредитацію російської армії.

Your browser doesn’t support HTML5

«Час мирного повернення минув»: бої за Крим уже цього року? | Крим.Реалії ТБ (відео)