На Харківщині російський дрон поцілив в автівку з людьми: загинув суддя Верховного Суду – прокуратура

28 вересня близько 13:00 російський дрон атакував цивільне приватне авто у прикордонній Козачій Лопані на Харківщині

28 вересня близько 13:00 російський дрон атакував цивільне приватне авто у прикордонній Козачій Лопані на Харківщині, розповів голова обласної адміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, відомо про загибель чоловіка – його дані встановлюють.

«Ще троє жінок отримали поранення, госпіталізовані до медичного закладу», – сказано у повідомленні.

Люди, в автівку яких поцілив російський дрон у Козачій Лопані, приїхали у селище, щоб погодувати тварин, повідомив керівник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко. За його даними, «одна з трьох поранених перебуває у тяжкому стані, чоловік загинув на місці».

Задоренко зазначив, що протягом останніх годин по Козачій Лопані російські військові завдали не менше семи ударів FPV-дронами.

«Троє жінок були доправлені лікарні. Стан двох стабільний, їхньому життю нічого не загрожує. За життя третьої пораненої зараз борються лікарі», – сказав у коментарі «Суспільному» речник Дергачівської МВА Олександр Кулік.

Згодом у прокуратурі уточнили, що «жертвою удару РФ по Козачій Лопані став суддя Верховного Суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим мешканцям».

Пізніше речник Української добровольчої армії «Південь», голови Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук зазначив, що Верховний Суд оголосив ім’я судді, який загинув на Харківщині

«Це Леонід Лобойко, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді», – йдеться у повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.