Мітинг біля ТЦК у Ковелі: поліція відкрила два кримінальні провадження

3 серпня жителі міста Ковель влаштували акцію протесту через нібито незаконне затримання трьох чоловіків, які їхали на авто

Поліція Волинської області порушила два кримінальні провадження після мітингу біля будівлі Територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Ковелі 3 серпня. Про це у понеділок вранці повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції у Волинській області.

Правоохоронці зазначили, що до поліції надійшло повідомлення про те, що біля приміщення місцевого ТЦК та СП зібрались кілька десятків людей, які висловлюють невдоволення роботою підрозділу ЗСУ.

«На місце спрямували наряди поліції для охорони публічного порядку. Також працювала слідчо-оперативна група поліції. Наразі правоохоронці продовжують встановлювати учасників інциденту, опитувати очевидців та з’ясовувати інші деталі події», – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, кримінальні справи порушено за заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку (ч. 1 ст. 295), а також за групове порушення громадського порядку (ч. 1 ст. 293).

3 серпня жителі міста Ковель влаштували акцію протесту через нібито незаконне затримання трьох чоловіків, які їхали на авто.

На фото і відеозаписах з акції протесту було видно, що мітингарі намагалися силою проникнути в будівлю ТЦК і вимагали відпустити затриманих.

Наступного дня на цю подію відреагувало керівництво Волинського обласного ТЦК – в заяві йдеться, що трьох чоловіків дійсно доставили до ТЦК через відсутність військово-облікових документів. На них наклали адміністративні стягнення і направили на проходження військово-лікарської комісії.

У ТЦК заявили, що «заклики до бунту, які розповсюдились по соціальних мережах Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях».

«Ситуація повністю спровокована з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації, перешкоджанню законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, які матимуть відповідні правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь», – йдеться у повідомленні.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мали до 16 липня оновити свої дані.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб ЗСУ санкціонував мобілізацію поза ТЦК – «дозволить спростити механізм»