Костін: ідентифіковано 357 військових РФ та колаборантів, які підозрюються у воєнних злочинах

83 із них засуджено, сказав генпрокурор Андрій Костін

Українські правоохоронці ідентифікували 357 російських військовослужбовців та представників окупаційної влади, які підозрюються у вчиненні воєнних злочинів, написав у мережі Х генпрокурор Андрій Костін.

За його словами, їх підозрюють у вчиненні умисних вбивств, катуванні та жорстокому поводженні з цивільними та військовополоненими. 83 із них засуджено.

«Та реальна кількість таких злочинів, у тому числі скоєних на тимчасово окупованих територіях та в місцях несвободи, розташованих на території росії, є значно більшою», – зазначив генпрокурор.

Він зазначив, що обговорив вчинені воєнні злочини на території України зі Спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду чи довільних страт Моррісом Тідбол-Бінцом.

Your browser doesn’t support HTML5

Українець подав в суд на російських військових в Аргентині: за катування (відео)

Раніше Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що ідентифікувало особовий склад командування підрозділів 22-ї важкої бомбардувальної авіадивізії (вбад) командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил ЗС РФ, «причетних до ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України».

У березні Чернігівський районний суд 11 березня виніс вирок 15 російським військовослужбовцям, які в березні 2022 року тримали 368 жителів села Ягідне на Чернігівщині у підвалі. Суд ухвалив рішення призначити їм 12 років ув’язнення з дня фактичного затримання засуджених.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хто катував херсонців? Журналісти-розслідувачі встановили нові факти