Костенко прокоментував зміну командувача угрупування військ «Харків»

Роман Костенко називає призначення Михайла Драпатого «правильним»

Народний депутат від «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Радіо Свобода прокоментував зміну командувача оперативно-тактичного угрупування військ «Харків» – на цю посаду призначили Михайла Драпатого.

«Там дійсно склалася серйозна ситуація (на Харківському напрямку – ред.), тому що там до цього не було бойових дій. Зараз вони там відновились, скажімо так великомасштабно. Він був туди призначений для того, щоб цю ситуацію, скажімо, припинити», – розповів він в ефірі програми Свобода. Live.

Костенко припускає, що за необхідної кількості сил і засобів Драпатий зможе впоратися з ситуацією на Харківщині.

«І я знаю навіть декілька серйозних командирів, які з ним працювали на ОТУ «Херсон», в тому числі по управлінню, по вогневому забезпеченню бою, які також з бойових напрямків були направлені як команда до нього. Тому я вважаю, що це правильне призначення. Я думаю, що генерал Дропатий при нормально наданій йому кількості сил і засобів, він з цією ситуацією впорається», – пояснює Костенко.

Раніше стало відомо, що Михайла Драпатого, який раніше обіймав посаду заступника начальника Генштабу ЗСУ, призначили командувачем оперативно-тактичного угрупування військ «Харків». Про це повідомило LIGA.net з посиланням власні джерела в Силах оборони.

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський підтвердив це призначення, зазначивши, що бригадний генерал Михайло Драпатий за Харківський напрямок «відповідає безпосередньо на місці, йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили».

Читайте також: Блінкен про наступ РФ на Харківщині: «це ціна багатомісячної затримки» з наданням допомоги

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Генштабі ЗСУ повідомили про «заходи зачистки» на околиці Вовчанська та боєзіткнення біля Стариці