Премʼєр Грузії прокоментував використання фото зруйнованих міст України в політичній рекламі

Кобахідзе відмовився прокоментувати заяву Міністерства закордонних справ України щодо грузинської політичної реклами

Премʼєр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе прокоментував використання в політичній рекламі правлячої партії «Грузинська мрія» зображень українських міст, постраждалих від російських обстрілів, пише 27 вересня «Эхо Кавказа» (проєкт Радіо Свобода).

Журналісти запитали у політика, чи було б етично, якщо б Україна використовувала кадри Сухумі в передвиборних цілях. Він відповів, що в Україні використовували такі кадри.

«Я пам’ятаю, що українці активно використовували ці кадри в різних цілях, у тому числі і в гумористичних, але це інше питання. Сьогодні ми говоримо про наслідки воєн в цілому і про те, чого ми уникли для нашої країни в 2022–2023 роках і чого слід уникнути», – сказав премʼєр-міністр Грузії.

Між тим, Кобахідзе відмовився прокоментувати заяву Міністерства закордонних справ України щодо використання світлин українських міст у політичній рекламі.

«Те, що відбувається в Україні, неприйнятно. Що стосується цієї заяви, я не буду її коментувати. Що стосується порівняння війни і миру, то для суспільства принципово важливо зробити правильний вибір, який зображений на цих банерах, якого ми уникаємо ціною дуже великої боротьби, зокрема у 2022-2023 роках. Нашу країну спіткала б така сама доля, якби ми не вчинили правильно. Деякі люди збираються зробити те саме навіть після цих парламентських виборів. Якщо не дай Боже суспільство ухвалить неправильне рішення», – додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У МЗС назвали неприпустимим використання кадрів наслідків війни в Україні для політичної реклами в Грузії

У cтолиці Грузії Тбілісі з’явилися передвиборчі банери, на яких зображені міста, будівлі та церкви, знищені внаслідок російського вторгнення в Україну, зокрема Маріуполь із написом «Ні війні!». З правого боку на фото зображені об’єкти, збудовані та відновлені мільярдером Бідзіною Іванішвілі, а також вид на нічний Батумі з написом «Вибери мир».

Міністерство закордонних справ України закликало уряд Грузії, партію влади «Грузинська мрія» та всі зацікавлені сторони «утримуватися від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії».

Владна партія Грузії «Грузинська мрія» обрала Бідзіну Іванішвілі, мільярдера і колишнього прем’єр-міністра, своїм головним кандидатом на парламентських виборах 26 жовтня. Прем’єр-міністр Іраклій Кобахідзе став другим номером передвиборчого списку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 15-річчя агресії Росії проти Грузії: чому російські війська не зайшли в Тбілісі
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Грузинська делегація в ООН не аплодувала Байдену на слова про Україну після скасування зустрічей