Пентагон: солдати з КНДР, ймовірно, посилять війська РФ поблизу України протягом наступних кількох тижнів

Пентагон все більше стурбований тим, що Росія має намір використовувати цих північнокорейських солдатів у бойових діях

У Міністерстві оборони США вважають, що частину з 10000 солдатів КНДР, які перебувають в Росії, перекинули ближче до України.

«Ми вважаємо, що КНДР направила близько 10 000 солдатів для навчання на сході Росії, що, ймовірно, посилить російські сили поблизу України протягом наступних кількох тижнів. Частина цих солдатів уже переїхала ближче до України», – сказала на брифінгу заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх.

За її словами, Пентагон все більше стурбований тим, що Росія має намір використовувати цих північнокорейських солдатів у бойових діях або для підтримки бойових дій проти українських сил у Курській області Росії поблизу кордону з Україною.

Читайте також: Байден висловився щодо розміщення солдатів КНДР на території Росії

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що перші підрозділи військових з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни – 23 жовтня «їхня поява зафіксована у Курській області РФ». За оцінками ГУР, чисельність перекинутих на Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заперечував, що у війні проти України беруть участь військові з КНДР. Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

Проте 24 жовтня Путін на пресконференції за підсумками саміту БРІКС у Казані, коментуючи супутникові знімки, які свідчать про присутність на російській території солдатів із Північної Кореї, заявив: «Знімки – річ серйозна. Якщо є знімки, значить вони щось відображають».

Південна Корея 22 жовтня заявила про можливий перегляд підтримки Києва, зокрема щодо надання летальної зброї і направлення персоналу, залежно від ситуації в Україні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Свідчить про «відчай» Путіна: у НАТО підтвердили направлення військ КНДР у Курську область РФ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: WSJ: Північна Корея відправила до Росії не елітні війська із застарілою технікою