КНДР розмістила 250 ракетних установок на кордоні з Південною Кореєю

Лідер Кім Чен Ин під час церемонії передачі установок, 4 серпня 2024 року

Північна Корея доправила 250 ракетних пускових установок, здатних нести ядерну зброю, до військових частин на кордоні з Південною Кореєю, повідомило державне інформаційне агентство КНДР.

Під час церемонії передачі установок 4 серпня північнокорейський лідер Кім Чен Ин закликав до безперервного розширення ядерної програми своєї армії для протидії ймовірним загрозам з боку США, повідомили державні ЗМІ.

У своїй промові Кім Чен Ин звинуватив Сполучені Штати у створенні «ядерного військового блоку», який нібито змусив його країну ще більше зміцнити військовий потенціал.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що розміщені КНДР установки можуть бути використані для нападу на Південну Корею.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: КНДР знову атакувала Південну Корею «сміттєвими повітряними кулями»

Занепокоєння щодо ядерної програми Північної Кореї зросли після того, як Кім продемонстрував намір розгорнути ядерну зброю вздовж кордону Північної Кореї з Південною Кореєю і дозволив своїм військовим відповісти превентивними ядерними ударами, якщо вони вважатимуть, що керівництво перебуває під загрозою.

У серпні Сеул і Вашингтон проводять спільні щорічні військові навчання. Північна Корея давно засуджує такі навчання як репетицію вторгнення.

Південна Корея в листопаді минулого року частково зупинила дію частини міжкорейської угоди 2018 року про зниження військової напруженості у відповідь на запуск Пхеньяном військового супутника. У відповідь на це Північна Корея заявила, що негайно відновить усі військові заходи, зупинені на час дії цієї угоди.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хакери, пов’язані зі КНДР, намагалися отримати доступ до військових таємниць низки країн Заходу – спецслужби