У КМВА повідомили про 14-ту атаку сил РФ на Київ у жовтні

«Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені», – заявили у КМВА (фото архівне)

Російські війська в ніч на 24 жовтня здійснили 14-ту повітряну атаку на Київ з початку цього місяця, застосувавши ударні безпілотники, повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Місце запуску дронів – Курська область РФ, а на столицю безпілотники заходили переважно з північного і північно-східного напрямку. Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі і сумарно тривала майже шість годин. Силами і засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено біля десятка російських дронів. Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені», – вказав Попко, додавши, що точну кількість і тип дронів оприлюднять Повітряні сили ЗСУ.

За словами голови КМВА, інформації щодо руйнувань чи постраждалих не було.

«На цю хвилину в Київській області ведеться бойова робота проти решти БпЛА ворога. Тож не виключено оголошення повітряної тривоги у Києві», – додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Між Миколаєвом і Херсоном через обстріл пошкоджені колії – «Укрзалізниця»

Напередодні ввечері Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська запустили кілька груп ударних БпЛА по Україні з півночі й півдня.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час