Енергоатом: російський «Шахед» пролетів «критично близько» від Хмельницької АЕС

У відомстві зазначили, що війська РФ посилюють енергетичний терор українських АЕС

Вранці, 28 жовтня, російський «Шахед» пролетів «критично близько» від одного з енергоблоків Хмельницької АЕС, повідомив Оператор українських атомних електростанцій «Енергоатом».

У відомстві зазначили, що війська РФ посилюють енергетичний терор українських АЕС, створюючи нові ризики для безпечної експлуатації атомних об’єктів.

«Ворог свідомо порушує принципи ядерної та радіаційної безпеки АЕС, вдаючись до відвертого тероризму. Це необхідно зупинити якнайшвидше, адже наслідки може відчути увесь континент», – сказав керівник «Енергоатома» Петро Котін.

Раніше в компанії наголошували, що випадки фіксації російських безпілотників останнім часом кратно збільшився. «Енергоатом» припускає, що це може свідчити про «підготовку РФ до ударів по українській ядерній інфраструктурі».

У вересні в «Енергоатомі» повідомили про черговий проліт ударного безпілотника «Шахед», запущеного Росією, на критично низькій висоті недалеко від промислового майданчика Рівненської АЕС.

В Україні діють три АЕС: Рівненська атомна електростанція (4 енергоблоки), Південноукраїнська атомна електростанція (3 енергоблоки) і Хмельницька атомна електростанція (2 енергоблоки). Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили РФ знову пошкодили лінію живлення на Запорізькій АЕС – Міненерго