«Ми продовжуємо просуватися»: Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині

Високомобільна артилерійська система (ХІМАРС) української армії веде вогонь поблизу лінії фронту на півночі Херсонської області, Україна, 5 листопада 2022 р.

ЗСУ продовжують рухатися вперед на Херсонщині, а також закріплюватися на позиціях. Крім того, бійці ЗСУ збирають трофейну техніку росіян та беруть у полон окупантів, повідомила під час телемарафону очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Ми продовжуємо просуватися і в тому числі зачищати території, закріплюватися на позиціях, які зайняли, і на нових теж», – сказала Гуменюк.

За її словами, варто розуміти, що ще багато залишається російських військових на правому березі Дніпра.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Херсон: скільки військ вдалося вивести Росії, і чому

«Також ми намагаємося знаходити тих, кого «забули» спеціально чи випадково, тому що при тій «евакуації», яку вони собі влаштували, перше і друге можливо. Поповнюємо обмінний фонд і трошки російського ленд-лізу. Продовжуємо роботу і по звільненню населених пунктів. Думаю, що до вечора будуть гарні новини», – анонсувала Гуменюк.

Також вона повідомила про те, що триває підрахунок «трофеїв», до складу яких увійшли артилерійські системи, бронетехніка і танки.

«Все це ми скомпонуємо і повертатимемо ворогові вже у вигляді ударів», – зазначила Гуменюк.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ЗСУ спрогнозували, коли армія РФ може завдати нового масованого удару по Україні

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор.

Міноборони Росії раніше заявило, що всіх російських військових виведено з правого берега Дніпра, де розташований Херсон. Сталося це після того, як 9 листопада російське військове керівництво оголосило про відведення військ з міста та з правого берега Дніпра.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час