Через обстріли РФ на Херсонщині поранені 10 людей – влада

Наслідки російських обстрілів на Херсонщині, архівне фото

На Херсонщині внаслідок російських обстрілів минулої доби постраждали дев’ятеро людей, ще одна людина була поранена вранці 22 липня, повідомила обласна військова адміністрація.

«Минулої доби під ворожим вогнем й авіаударами опинилися Антонівка, Комишани, Первомайське, Придніпровське, Садове, Кізомис, Станіслав, Широка Балка, Велетенське, Берислав, Новоберислав, Ольгівка, Бургунка, Тягинка, Михайлівка і місто Херсон», – йдеться в повідомленні.

За даними ОВА, російські військові влучили в об’єкт критичної інфраструктури, навчальний заклад, типографію, магазин, кав’ярню і станцію техобслуговування, а також житлові квартали населених пунктів області, зокрема дві багатоповерхівки і чотири приватні будинки.

Зранку 22 липня російська армія, як повідомили в ОВА, вдарила по селу Садове, внаслідок чого постраждала 71-річна жінка, яка перебувала у будинку.

«Вона дістала вибухову травму, контузію й уламкове поранення голови. «Швидка» доставила потерпілу до лікарні у середньому стані тяжкості. Їй надають медичну допомогу», – йдеться в повідомленні.

Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що від 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних в Україні. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час