На Херсонщині за добу через обстріли одна людина загинула, поранені 17, зокрема діти – влада

Наслідки російських ударів у Херсоні, архівне фото

На Херсонщині за минулу добу через російські обстріли загинула одна людина, ще 17 – поранені, серед них – двоє дітей, повідомив вранці 13 серпня голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Російські військові поцілили в адмінбудівлі; житлові квартали населених пунктів області, зокрема сім багатоповерхівок і 36 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газогін, господарські споруди, приватні автомобілі й автівку «швидкої», – повідомив голова ОВА.

За його словами, минулої доби під російськими обстрілами й авіаударами опинилися Білозерка, Велетенське, Придніпровське, Томина Балка, Станіслав, Зимівник, Понятівка, Антонівка, Дар’ївка, Садове, Музиківка, Берислав, Бургунка, Червоний Маяк, Михайлівка, Крупиця, Одрадокам’янка, Шляхове, Веселе і місто Херсон.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Дрони атакують навіть дітей»: армія РФ збільшила удари по Херсону. Чи є загроза нового наступу?

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

4 серпня в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що за два з половиною роки знищили понад вісім тисяч російських повітряних цілей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час