Обстріли РФ на Херсонщині: в ОВА повідомили про трьох загиблих

Наслідки атаки російських дронів на правобережній Херсонщині, архівне фото

На Херсонщині вранці 28 вересня внаслідок російського артилерійського обстрілу села Новодмитрівка загинув 72-річний чоловік, пізніше в лікарні померла постраждала 75-річна жінка, повідомив у телеграмі голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його даними, в селі Зміївка у Бериславському районі Херсонської області, внаслідок вчорашнього обстрілу загинув 83-річний чоловік.

Голова ОВА повідомив, що минулої доби через російські обстріли понад 20 населених пунктів на Херсонщині були поранені 19 людей, зокрема дві дитини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кількість загиблих через удар по лікарні в Сумах зросла до восьми – Зеленський

«Російські військові поцілили в об’єкти критичної інфраструктури, адмінбудівлю, освітні заклади і магазин; житлові квартали населених пунктів області, зокрема дві багатоповерхівки і 63 приватні будинки. Також окупанти пошкодили господарчі споруди, сільгосптехніку і приватні автомобілі», – повідомив Прокудін.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час