ОВА: сили РФ ввечері атакували Херсонщину, поранені п’ятеро людей

Ввечері 27 серпня російські війська завдали ударів по Херсону та селищу Велетенське.

Російські війська ввечері атакували Херсонщину, поранені п’ятеро людей, повідомляє у телеграмі обласна військова адміністрація.

За даними ОВА, ввечері російський дрон скинув вибухівку на цивільний автомобіль у Дніпровському районі Херсона – постраждав 58-річний чоловік та 82-річна жінка, також до лікарні доставили двох жінок, які постраждали через російський обстріл Херсона близько 17:20, – в момент удару вони перебували у будинку.

Місцева влада повідомляє, що також сили РФ близько 18:30 вдарили з артилерії по селищу Велетенське.

«Внаслідок обстрілу поранення дістав місцевий житель, який перебував на вулиці. В чоловіка – мінно-вибухова травма, уламкове поранення грудної клітки, живота, рук та ніг. Він – у важкому стані», – йдеться у повідомленні.

На Херсонщині минулої доби, 26 вересня, одна людина загинула, 19 – поранені, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін. За його словами, під російськими обстрілами перебували понад 20 населених пунктів, зокрема обласний центр Херсон.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: П’ять людей загинули, 38 поранені через удари РФ у трьох областях минулої доби – ОВА

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час