Влада: внаслідок авіаудару по Херсону постраждало 8 людей, серед них – двоє дітей

Наслідки обстрілів силами РФ Херсона (фото архівне)

Російські війська 7 жовтня після 10 години ранку завдали по Херсону авіаційного удару, йдеться в повідомленні міської військової адміністрації.

Зазначається, що «два КАБи влучили у прибережній зоні Центрального району, два – у північній частині. Попередньо, травм зазнали 8 людей, двоє з них – діти 3 і 5 років».

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, «розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни».

За даними слідства, «попередньо, ворог випустив по обласному центру чотири керовані авіабомби, які влучили по цивільних об’єктах. Вибуховими хвилями пошкоджені щонайменше шість багатоповерхівок».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час