ОГП: на Херсонщині 7 жовтня через обстріли поранені 24 людини

Наслідки російського удару по Херсону, 7 жовтня 2024 року

На Херсонщині внаслідок російських обстрілів 7 жовтня були поранені 24 людини, серед них – четверо дітей, повідомив Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, 7 жовтня 2024 року армія РФ атакувала Херсонщину за допомогою авіації, реактивної і ствольної артилерії, мінометної зброї, а також FPV-дронами», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, 21 людина постраждала в Херсоні через обстріли вночі і вранці. У місті пошкоджені 14 багатоквартирних будинків, два дитячих садки і школа, два приватних будинки, автомобілі.

«Близько 12:00 російські військові вкотре скинули вибухівку з дрона на зупинку громадського транспорту в Кіндійці. Постраждало двоє 16-річних хлопців, один із них отримав осколкові поранення, іншому діагностовано акубаротравму. О 13:00 ворог здійснив артилерійський обстріл селища Зимівник. Вибухову травму отримала 76-річна місцева жителька», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Одна людина загинула, шестеро – поранені через російський обстріл Слов’янська – ОВА

В ОГП зазначили, що за процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочали досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів і звичаїв війни.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) і 24 614 зазнали поранень – в організації змогли підтвердити дані про цих людей. Водночас в ООН зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час