Війська Росії знову атакували Херсон, є загиблий та поранений – Прокудін

Зруйнована російською атакою багатоповерхівка в Херсоні, Україна, 15 травня 2024 року. Фото ілюстративне

Вдень, 27 жовтня, російська армія атакувала Херсон. Снаряди поцілили поблизу поштового відділення, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«На жаль, одна людина загинула на місці. Нині особу чоловіка встановлюють. Поранення дістав 45-річний херсонець. В нього – вибухова травма, контузія, а також уламкові поранення голови, спини та ніг. Потерпілого шпиталізували до лікарні для надання медичної допомоги», – йдеться у дописі.

Це вже друга атака за неділю по обласному центру. Раніше місцева влада повідомляла, що у Херсоні через атаку російського безпілотника загинув 71-річний місцевий житель, який зазнав поранень несумісних із життям.

Також щонайменше пʼятеро людей були поранені на Херсонщині від ранку унаслідок російських атак.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: через обстріли РФ Херсонщини загинув чоловік, щонайменше пʼятеро людей були поранені

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розстріл цивільних у Селидовому на Донеччині: прокуратура почала розслідування