Сили РФ атакували дроном цивільних у Херсоні, четверо постраждалих – ОВА

Наслідки обстрілів Херсона силами РФ, фото ілюстративне

Російські військові з дрона атакували цивільних у Дніпровському районі Херсона, йдеться в повідомленні обласної військової адміністрації.

«Окупанти атакували з дрона цивільних у Дніпровському районі Херсона. Постраждали троє людей. Вибухові травми та уламкові поранення дістали 55-річний чоловік, а також жінки, 65 та 70 років», – йдеться у повідомленні.

В обласній адміністрації зазначили, що «під час ворожого удару потерпілі перебували на вулиці. Усіх шпиталізували до лікарні для надання меддопомоги».

Згодом Херсонська обласна прокуратура повідомила, що «кількість постраждалих зросла до чотирьох».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Внаслідок обстрілу села на Запоріжжі загинуло двоє чоловіків – ОВА

«За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, 05 жовтня близько 12:40 військові армії РФ скинули вибухівку з БпЛА у Херсоні», – зазначили у відомстві.

В ОВА уточнили, що «травми та поранення різного ступеня тяжкості отримали четверо цивільних - двоє чоловіків 55 та 60 років та двоє жінок 65 та 70 років. Усі вони в момент атаки перебували на вулиці».

«Наразі правоохоронці вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками Збройних сил РФ», – підсумували у прокуратурі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: влада Воронезької області каже про атаку дронів на підприємства і пожежу

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час