Удар РФ по Харкову: число поранених зросло, на місці влучання триває рятувальна операція

Наслідки влучання в багатоповерхівку у Харкові, 24 вересня 2024 року

Кількість поранених внаслідок російського авіаудару по Харкову зросла до 34 людей, повідомив міський голова Ігор Терехов.

В Офісі генпрокурора уточнюють, що постраждали 16 чоловіків, 17 жінок та одна неповнолітня – дівчина 17 років. Загинули три людини.

Внаслідок прямого влучання авіабомби у девʼятиповерховий житловий будинок у Київському районі безвісти зниклою залишається жінка. Пошуково-рятувальна операція триває.

За даними місцевої влади, 24 вересня близько 15:30 російські війська завдали ударів по Київському, Немишлянському, Салтівському та Шевченківському районах Харкова.

В Офісі генпрокурора повідомили, що у Київському районі авіабомба влучила у девʼятиповерховий житловий будинок – загинула жінка, ще 20 людей травмовані, у Немишлянському районі було влучання авіабомби по цеху хлібозаводу – загинула жінка, ще 8 людей поранені,
а у Салтівському – внаслідок влучання бомби поблизу будинків та дитячого майданчика загинула жінка, ще троє людей поранені. Також у Шевченківському районі міста авіабомба влучила у лісосмугу.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і Харківщину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час