Російські військові вдарили ракетами С-300 по Харкову, влучили в підприємство – влада

Зруйнований будинок на вулиці Мироносицькій у Харкові. 1 червня 2023 рік, ілюстративне фото

У ніч проти 1 жовтня російські військові завдали ракетного удару по Харкову, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої ночі, близько 1:00, ворог завдав ракетного удару по місту Харків. Зафіксовані «прильоти» 3 ракет, попередньо С-300, по території цивільного підприємства, сталася пожежа. Інформація уточнюється», – повідомив він.

Також за його інформацією, протягом доби армія РФ із артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювала населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це для України остання війна. Ми переможемо». Ірма Вітовська про російськомовних українців, «хайп на війні», театр і кіно

«Внаслідок артилерійського обстрілу с. Козача Лопань Харківського району пошкоджено 2 господарчі споруди, паркан та сарай, сталася пожежа. У с. Басове Богодухівського району обстрілом пошкоджено приватний будинок та господарчі споруди. У селах Кіндрашівка та Глушківка Куп’янського району через обстріли горіла суха трава в полі», – повідомив голова ОВА.

Також він розповів, що близько 11:15 в лісі поруч з селом Оскіл Богодухівського району місцевий житель 52 років наступив у лісі на протипіхотну міну типу «Пелюстка», чоловіка відвезли до лікарні з пораненням середньої тяжкості.

За даними рятувальників, армія РФ вдарила по Холодногірському району Харкову. Обійшлося без постраждалих.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Повітряних силах звітують про збиття 16 «шахедів» російської армії

У ніч проти 1 жовтня у південних та східних областях України оголошували повітряну тривогу. Як повідомляли Повітряні сили ЗСУ, група ударних безпілотників РФ нині прямувала в напрямку Білгород-Дністровського району Одеської області.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри численні свідчення цього, Москва заперечує напади на цивільні обʼєкти, стверджуючи, що бʼє лише по військовій інфраструктурі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Міноборони РФ кажуть про «відбиття атаки» дронів у Сочі та Смоленську

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час