Російський удар по Харкову: число постраждалих зросло, під завалами ще можуть бути люди

Наслідки російського удару по Харкову, 24 вересня 2024 року

Кількість постраждалих через російський удар по Харкову зросла до 31 людини, повідомив у телеграмі міський голова Ігор Терехов.

«Один з ударів прийшовся по цивільному підприємству харчової промисловості. Підтверджена інформація про одного загиблого на підприємстві. Всього загиблих по місту троє», – написав він.

За його словами, під завалами будинку у Київському районі можуть перебувати двоє людей – триває пошуково-рятувальна операція.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на чергову російську атаку.

«Зараз на Генеральній Асамблеї ООН багато говорять про колективні зусилля заради безпеки та майбутнього. Але треба просто зупинити терор. Щоб була безпека. Щоб було майбутнє. Щоб Росія припинила цю свою злочинну й неспровоковану агресію, яка порушує всі глобальні правила», – написав він.

Російські війська близько 15:30 завдали ударів по Харкову. За даними місцевої влади, сили РФ завдали щонайменше п’ять ударів керованими авіабомбами, поціливши по житловому будинку в Харкові авіабомбою ФАБ-500.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і Харківщину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Місія ООН: щонайменше 184 цивільних жителі загинули в Україні в серпні через обстріли РФ