Поліція: у Харкові затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі автомобіля військового

«Хлопець у месенджері познайомився з невідомим, котрий запропонував «підробіток» – за 40 тисяч гривень підпалити автомобіль військового, та надав інформацію про авто»

Поліцейські затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі автомобіля військовослужбовця у Харкові, повідомляє 30 липня Національна поліція України.

Правоохоронці зазначили, що повідомлення про пожежу надійшло до поліції ще 26 липня – невідомий підпалив автівку Range Rover, яка належить військовому.

«Протягом двох діб оперативники встановили особу зловмисника та його місцезнаходження. Ним виявився 18-річний мешканець Харківської області. Хлопець у месенджері познайомився з невідомим, котрий запропонував «підробіток» – за 40 тисяч гривень підпалити автомобіль військового, та надав інформацію про авто», – йдеться у повідомленні.

Хлопцю повідомили про підозру у скоєнні злочину – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років.

Напередодні а Одесі поліцейські та СБУ затримали шістьох людей за підозрою у підпалах понад 15 автомобілів військовослужбовців.

Раніше цього місяця правоохоронці у Львові затримали двох місцевих жителів віком 17 та 18 років за підозрою у підпалі автомобілів військових. За даними слідства, на одному з російських Телеграм-каналів представник російської ФСБ пообіцяв старшому з них грошову нагороду за пошук та підпал автомобілів військових:

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Одесі правоохоронці затримали шістьох людей за підозрою у підпалах понад 15 авто військових