Внаслідок атаки сил РФ на Харків загинула прокурор із родиною – ОГП

Наслідки російської атаки дронами по Харкову, 10 лютого 2024 року

Внаслідок атаки російських військових на Харків ввечері 9 лютого загинула прокурор Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Ольга Путятіна, її чоловік і троє синів, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

У відомстві кажуть, що родина «опинилася заручником вогню всередині свого ж будинку».

Як відомо, Ользі Путяніній було 35 років. В органах прокуратури Харківської області вона працювала із червня 2012 року. Віднедавна перебувала в декретній відпустці.

В Офісі генпрокурора кажуть, що старшому синові, Олексію, було сім років, середньому, Михайлу, – майже чотири, а найменшому, Павлу, – десять місяців.

«Весь колектив органів прокуратури висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Розділяємо біль та схиляємо голови в глибокій скорботі. Світла пам‘ять! Держава-терорист понесе відповідальність за кожне людське життя, яке вона забрала», – зазначили в ОГП.

Внаслідок російської атаки дронами вночі 10 лютого у Харкові виникло кілька масштабних пожеж – 15 житлових приватних будинків вщент згоріли. За даними місцевої влади, загинули семеро людей. Як уточнили в Офісі генпрокурора, в одному з приватних будинків загинула ціла родина: чоловік, дружина та їх троє дітей: хлопчики віком 7 місяців, 4 та 7 років. В іншому будинку загинуло подружжя: чоловік 66 років та його 65-річна дружина.

Крім того, через дронову атаку постраждали 57 людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили РФ скинули авіабомби на Сумщину: пошкоджені пожежна частина і підприємство – ОВА

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що також війська РФ атакували нафтобазу, звідки стався витік палива. За його словами, наразі один резервуар ще заповнений, тому небезпека зберігається – ймовірно буде розширена зона евакуації й відселення.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, російські війська вночі атакували Україну 31 безпілотником типу Shahed-136/131. Основні напрямки російського удару – Одещина та Харківщина.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. У січні Росія активізувала свої атаки, внаслідок чого десятки людей загинули, ще сотні були поранені.

Президент України Володимир Зеленський 30 січня заявив, що з початку року Росія запустила по Україні понад 330 ракет різних типів і приблизно 600 ударних безпілотників.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час