Прокуратура: сили РФ вдарили по Харкову гібридною ракетою-бомбою

Наслідки атаки сил РФ по Харкову, фото ілюстративне

Близько півночі російські військові атакували один з районів Харкова гібридним авіаційним боєприпасом «Грім-Е1», повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За словами речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, «атака сталася о 23:50 ночі по Новобаварському району міста Харкова. Влучання припало на відкриту місцевість. Внаслідок вибуху несуттєво пошкоджені декілька приватних житлових будинків та автомобілів».

Попередньо встановлено, що «для обстрілу ворог використав авіаційний боєприпас «Гром Е-1». Це гібрид плануючої авіаційної бомби та ракети. На щастя, травмованих людей на місці події немає».

«Відкрите кримінальне провадження за ч.1 статті 438 КК України «порушення законів та звичаїв війни», – зазначив Чубенко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ атакували Харків, 16 людей постраждало – влада

15 жовтня на Харківщині оголосили обов’язкову евакуацію для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ. А саме із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

У червні Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про розширення зони примусової евакуації сімей із дітьми з чотирьох районів: Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського та Чугуївського.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

За даними Генштабу ЗСУ за минулу добу, 16 жовтня, на Купʼянському напрямку російські війська атакували 18 разів біля Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ завдали удару по Харкову, люди не постраждали – влада