Харків частково залишився без світла через нічну атаку Росії – обленерго

Наслідки російського удару по Харкову. 1 вересня 2024 року

У Харкові через нічний російський удар було частково знеструмлено Північну Салтівку і район селища Жуковського, йдеться в повідомленні пресслужби «Харківоболенерго».

У відомстві зазначили, що «фахівці «Харківобленерго» оперативно працюють над відновленням електропостачання. За попередньою інформацією, світло з’явиться у знеструмлених районах протягом декількох годин».

«Приносимо вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура Харківщини показала фото наслідків атаки по місту в ніч проти 9 вересня. Повідомляється, що у Київському районі Харкова було пошкоджено приватні домоволодіння, господарчі приміщення, гараж, авто. Відомо, що внаслідок обстрілу виникла пожежа.

У прокуратурі кажуть, що на території селища Мала Данилівка Харківського району сили РФ пошкодили житлові будинки. Зазначається, що «внаслідок чергового удару ворога по Харківщині не було зафіксовано поранених».

«З вилучених уламків правоохоронцями попередньо встановлено, що ворог застосував ФАБ-250 з УМПК», – йдеться у заяві прокуратури.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок нічного удару керованою авіабомбою по Київському районі Харкова було пошкоджено приватні житлові будинки.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема, Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нічна атака: ППО збила шість російських «Шахедів» і дві ракети – командування