В Ізраїлі вшановують пам’ять жертв масштабної атаки «Хамасу» на країну рік тому

Люди відвідують зачитування імен жертв нападу «Хамасу» на Ізраїль під час пам’яті з нагоди першої річниці нападу біля Бранденбурзьких воріт у Берліні, Німеччина, 7 жовтня 2024 року

У понеділок, 7 жовтня, в Ізраїлі вшановують пам’ять жертв масштабної атаки угруповання «Хамас» (визнаного терористичним у США і Євросоюзі) на країну рік тому.

Церемонії та протести в Єрусалимі та на півдні Ізраїлю розпочалися о 06:29, коли бойовики «Хамасу» запустили ракети по Ізраїлю на початку атаки торік, 7 жовтня. Президент Ізраїлю Ісаак Герцог у цей час провів загальнонаціональну хвилину.

Родичі ізраїльтян, убитих під час нападу «Хамасу» торік, відвідують церемонію в меморіалі Нова на півдні Ізраїлю в першу річницю нападів, 7 жовтня 2024 року

Загалом внаслідок атаки «Хамасу» торік загинуло близько 1200 людей, бойовики взяли в полон ще майже 250 заручників. Більшість загиблих були цивільними особами.

Сили безпеки Ізраїлю перебувають у стані підвищеної готовності по всій країні в понеділок, 7 жовтня, очікуючи можливих атак на річницю трагедії.

За межами Ізраїлю очікуються демонстрації по всьому світу проти його воєнних дій у Секторі Гази, де бойові дії спустошили більшу частину прибережного анклаву.

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 людей та захопивши близько 250 заручників, понад сотня з яких й досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків. Згодом конфлікт поширився на Ліван – ЦАХАЛ почав також знищувати також бойовиків «Хезболли» (угруповання, визнаного терористичним у США), які пообіцяли боротись проти Ізраїлю через його військову операцію в Секторі Гази.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Ізраїлю проти «Хамасу» у Секторі Гази: статистика