Повітряні сили: збито 32 «Шахеда», один із трьох «Кинджалів» влучив у районі аеродрому Старокостянтинів

Сили ППО збили дві аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» на Київщині і 32 «Шахеди» у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях (фото ілюстративне)

Вночі та вранці 7 жовтня сили ППО збили дві аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» на Київщині і 32 «Шахеди» у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«Із 20:00 6 жовтня по 8:30 7 жовтня росіяни атакували Україну балістичною ракетою «Іскандер-М», керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей, а також ударними БПЛА з Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська, Єйська (РФ)», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у Повітряних силах ЗСУ кажуть, що «близько 08:20 ворог завдав удару трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту – Саваслєйка)».

«Усього радіотехнічні війська Повітряних сил виявили і здійснили супровід понад 80 повітряних цілей. Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України», – зазначили у ЗСУ.

Повітряні сили уточнили, що «зафіксовано декілька влучань ворожих ударних дронів у прифронтових районах Харківської області. Один із трьох «Кинджалів» влучив у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області.

«Крім того, 37 російських безпілотників були локаційно втрачені у різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється», – підсумували у відомстві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: За добу Росія втратила ще 1160 військових та понад 10 танків – дані Генштабу ЗСУ

Вранці 7 жовтня в Україні була оголошена повітряна тривога. У Києві та Старокостянтинові пролунали вибухи. Повітряні сили ЗСУ повідомили про зліт МіГ-31К, який є носієм «Кинджалів». Працювали сили ППО.

Унаслідок ракетної атаки зафіксовано падіння уламків у трьох районах Києва – Солом’янському, Голосіївському та Шевченківському.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час