Після обриву троса на канатній дорозі у Києві перевіряють «Колесо огляду» – прокуратура

Правоохоронні органи перевіряють роботу атракціону «Колесо огляду» на Подолі

Правоохоронні органи перевіряють роботу атракціону «Колесо огляду» на Подолі в столиці після загибелі чоловіка внаслідок обриву троса на канатній дорозі через Дніпро, розповіла речниця столичної прокуратури Ірина Винокурова в коментарі «Укрінформу».

«У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 272 КК України – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою – перевіряється робота атракціону «Колесо огляду» в Подільському районі», – кажуть правоохоронці.

За словами Винокурової, поліція запросила всі дозвільні документи на проведення атракціону.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Обрив канатної дороги в Києві: у Дніпрі знайшли тіло загиблого – поліція

Прессекретарка зауважила, що «провадження є фактовим, оскільки без нього правоохоронні органи не можуть провести перевірку». Наразі про результати перевірки, за словами Винокурової, говорити ще зарано.

Вдень 21 липня на атракціоні – канатній дорозі, що вела з Поштової площі на Труханів острів – під час спуску людина упала у річку Дніпро.

Поліція розпочала кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – йдеться про порушення правил безпеки особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей – ч. 2. ст. 272 КК України та службова недбалість, що спричинила загибель людини – ч.3 ст. 367 Кримінального кодексу України.

22 липня поліція повідомила, що У Дніпрі в Києві виявили тіло хлопця, який загинув після обриву троса на канатній дорозі, що вела з Поштової площі на Труханів острів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У річці Дніпро в Києві шукають дівчину, яка впала з атракціону у воду