Збройні сили Канади вперше в історії країни очолить жінка

Новим начальником Штабу оборони Канади вперше від часів заснування цієї посади призначать жінку

Новим начальником Штабу оборони Канади вперше від часів заснування посади призначать жінку, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу прем’єр-міністра країни Джастіна Трюдо.

«Премʼєр-міністр Джастін Трюдо оголосив про майбутнє призначення генерал-лейтенанта Джені Карігнан начальником Штабу оборони Канади... Лейтенант-генерал Карігнан стане першою жінкою в історії Канади, яка очолить Збройні сили», – кажуть у відомстві.

У пресслужбі наголошують, що зараз Карігнан обіймає посаду начальника департаменту професійного поводження і культури Міністерства оборони Канади. Вона розпочне виконання своїх нових обов’язків 18 липня.

Військова карʼєра на службі Канади Карігнан триває понад 35 років. Вона командувала двома бойовими інженерними полками і другою канадською дивізією, очолюючи понад 10 тис. військовослужбовців та керуючи реагуванням на кризові ситуації під час паводків у Квебеці. Також Карігнан служила у Сирії, Іраку, Афганістані та Боснії й Герцеговині.

«У своїй новій ролі начальника Штабу оборони Канади лейтенант-генерал Карігнан здійснюватиме нагляд за чинними операціями Збройних сил Канади як всередині країни, так і за кордоном, одночасно продовжуючи зусилля зі створення більш поважного й інклюзивного середовища для членів Збройних сил», – підсумували у відомстві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Канада надасть Україні понад 28 млн доларів на проєкти з відновлення