Ізраїль вперше за рік завдав авіаудару по центру Бейрута

Будівля, пошкоджена під час ізраїльського удару по центральній частині Бейрута, Ліван, 30 вересня 2024 року

Ізраїль вранці в понеділок, 30 вересня, завдав авіаудару по центральному району Бейрута – Кола. Про це повідомляє AFP із посиланням на джерело в ліванських службах безпеки.

За його даними, ізраїльський безпілотник атакував квартиру в багатоповерховому житловому будинку, що належить членам пов'язаного з «Хезболлою» суннітського угруповання «Аль-Джамаа Аль-Ісламія». Вважається, що угрупування відіграло значну роль у поточному конфлікті між Ізраїлем та рухом «Хезболла», яку США визнали терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію, пише АР.

На кадрах з місця подій видно, що зруйновано один із поверхів багатоквартирного будинку. Після удару там виникла пожежа.


За даними джерела AFP, в результаті атаки загинуло четверо людей, 16 постраждали.

Пізніше в організації «Народний фронт визволення Палестини» заявили, що внаслідок удару по Бейруту загинули троє її лідерів. За даними AFP, серед убитих – начальник служби безпеки НФВП Мохаммад Абдель-Ааль.

Армія оборони Ізраїлю поки що не коментувала ці повідомлення.

Це перший удар, який був завданий по центру Бейрута в ході нинішньої ескалації конфлікту на Близькому Сході, що стався близько року тому після масштабного нападу визнаного США та ЄС терористичним угруповання «Хамас» на Ізраїль. Раніше ізраїльські військові атакували переважно південну околицю Бейрута, де розташовані об’єкти «Хезболли», та інші райони Лівану.

Так, у ніч на 30 вересня ЦАХАЛ повідомила, що її бойова авіація завдала серії ударів по об’єктах «Хезболли» на сході та півдні Лівану. Як стверджує ізраїльська армія, серед уражених цілей були ракетні установки та склади зі зброєю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: «Хезболла» обрала нового лідера після загибелі Насралли