Ізраїль закликав жителів на півночі Хан-Юніса виїхати в іншу гуманітарну зону

В ізраїльській армії наголосили, що цивільне населення Аль-Джали має переїхати до оновленої гуманітарної зони (фото ілюстративне)

Ізраїльська армія закликала жителів північного району Хан-Юніса негайно залишити його перед новою військовою операцією в цьому місті в Секторі Гази.

Район Хан-Юніса Аль-Джала більше не вважатиметься частиною гуманітарної зони через «значну терористичну активність» там, заявила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) 11 серпня.

В ізраїльській армії наголосили, що цивільне населення Аль-Джали має переїхати до оновленої гуманітарної зони. Армія оборони оборони Ізраїлю заявила, що жителів інформували про це за допомогою SMS, телефонних дзвінків, листівок й інших повідомлень арабською мовою.

Читайте також: Ризики великої війни на Близькому Сході зростають після вбивства лідера «Хамасу»

У повідомленні, яке цитує ізраїльська преса, уточнюється, що військову операцію проведуть на основі точних розвідданих. Вони вказують на те, що палестинське угруповання «Хамас», визнане терористичним у США і Євросоюзі, має в районі Хан-Юніса свою військову інфраструктуру.

Водночас джерело The Times of Israel у військових колах повідомило, що лікарні в районі евакуації не потребують. Співрозмовник видання зазначив, що ізраїльські військові повідомили про це підконтрольне «Хамасу» міністерство охорони здоров’я Гази і представників міжнародної спільноти.

Ізраїль проводить у Секторі Газі військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» на південь країни 7 жовтня 2023 року. Тоді в Ізраїлі загинули понад 1200 людей, понад двісті захопили в заручники і відвезли до Сектору Гази. Деякі люди досі залишаються у заручниках. Ізраїль заявляє, що його цілі – повне знищення «Хамасу» і повернення захоплених джихадистами людей.

За даними МОЗ Гази, внаслідок ізраїльського обстрілу загинули близько 40 тисяч палестинців, як стверджується, в основному жінок і дітей. Ізраїль називає ці оцінки значно завищеними. Незалежних оцінок щодо загиблих немає. Майже все населення Сектору Гази було змушене залишити свої будинки і переміститися до таборів для біженців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США та інші посередники закликали Ізраїль і «Хамас» відновити переговори, заявивши, що «немає виправдань»