Reuters: Іран незабаром поставить Росії балістичні ракетні комплекси

У розвідці припускають, що представники Москви уклали домовленість із Тегераном про постачання комплексів Fath-360 і деяких інших балістичних систем 13 грудня минулого року (фото ілюстративне)

Іран найближчим часом має намір поставити Росії сотні балістичних ракет, повідомляє агентство Reuters із посиланням на два джерела в європейській розвідці, чиї імена не називають.

Як стверджують джерела Reuters, зараз кілька десятків російських військових проходять в Ірані навчання з використання тактичних ракетних комплексів малої дальності Fath-360. Їхня далекобійність – до 120 кілометрів, ракети здатні нести боєзаряд вагою до 150 кілограмів.

У розвідці припускають, що представники Москви уклали домовленість із Тегераном про постачання комплексів Fath-360 і деяких інших балістичних систем 13 грудня минулого року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Держдепартамент США: посилення військових зв’язків Ірану й Росії «має хвилювати весь світ»

Представник Ради національної безпеки США, за повідомленням Reuters, заявив, що постачання Іраном до Росії зброї такого класу будуть розцінювати як ескалацію агресії проти України, і що США, а також країни НАТО і G7 готові дати на ці дії «швидку й жорстку відповідь».

Міністерство оборони Росії не відповіло на запит агентства про коментар.

Співпраця Росії й Ірану посилилася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна й західні країни, Російська Федерація використовує іранські безпілотники, які застосовувались, зокрема, під час масованих ударів по енергетичній системі українських міст.

У січні в Білому домі підтвердили, що нещодавно Росії надала балістичні ракети і пускові установки Північна Корея, з якою Москва також посилила співпрацю після повномасштабного вторгнення в Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: РФ хоче використати пов’язані з Іраном групи для непрямого протистояння з Заходом – ISW