Ізраїль привів війська у стан підвищеної бойової готовності – медіа

Ізраїльські військові під час операцій у Секторі Гази, 1 серпня 2024 року. Фото ілюстративне

Ізраїль привів війська в стан підвищеної бойової готовності. Рішення ухвалено на тлі побоювань, що Іран і ліванське угруповання «Хезболла», визнане терористичним у США і Євросоюзі, завдадуть удару по ізраїльській території, пише 12 серпня The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

За словами представника ізраїльської армії, авіація посилила патрулювання кордону з Ліваном, нових вказівок для населення поки немає.

Раніше командувач військово-повітряними силами Ізраїлю віддав наказ про припинення закордонних поїздок для військовослужбовців військових підрозділів.

Ліванські ЗМІ повідомляють, що «Хезболла» почала евакуацію своїх офісів на півдні Бейрута. Закриваються також політичні штаб-квартири організації, пише The Wall Street Journal.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Можлива війна між Іраном та Ізраїлем – найнебезпечніший момент в регіоні за останні роки

У понеділок речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Іран та/або його союзники на Близькому Сході можуть «напасти на Ізраїль вже цього тижня».

До цього видання Politico повідомляло, що Іран може переглянути своє рішення масовано атакувати Ізраїль, оскільки у США працювали через дипломатичні канали, залучаючи своїх близькосхідних союзників, щоб переконати Іран переглянути рішення атакувати Ізраїль.

Раніше Вашингтон отримав свідчення того, що Іран потенційно може спробувати здійснити напад на Ізраїль на вихідних у відповідь за вбивство політичного лідера «Хамасу» Ісмаїла Ханії в Тегерані. В очікуванні цього, США відправили винищувачі і кораблі в регіон.

Тегеран є головним союзником «Хезболли», а ліванське бойове угруповання є ключовим членом так званої осі опору Ірану, мережі бойових груп, які допомагають йому протистояти Ізраїлю і Сполученим Штатам.

Експерти кажуть, що жодна сторона не хоче тотальної війни в регіоні, де після нападу бойовиків «Хамасу» на Ізраїль 7 жовтня, внаслідок якого загинули близько 1200 людей і 240 людей потрапили в заручники, триває ізраїльська військова операція в Секторі Гази.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Напад Ірану на Ізраїль може статися цього тижня – Білий дім