Iran Air зупинила польоти до Європи через нові санкції проти Тегерана

Літак авіакомпанії Iran Air

Найбільша авіакомпанія Ірану Iran Air зупинила польоти до Європи через нові санкції проти Тегерана, пов’язані з постачанням зброї Росії. Вона повідомила про це пасажирам невдовзі після оголошення про запроваджені санкції, передає Euronews.

До вересня Iran Air виконувала прямі рейси у вісім міст ЄС та Великої Британії: Відень, Гамбург, Кельн, Лондон, Мілан, Париж, Рим та Франкфурт. Рейси до Британії були припинені в середині місяця.

З європейських авіакомпаній до Ірану літають лише «Австрійські авіалінії». З кінця жовтня рейси мала виконувати німецька Lufthansa. Компанії поки не анонсували скасування польотів, обмеження у відповідь проти них не запроваджувалися.

Санкції Євросоюзу проти Ірану були запроваджені 14 жовтня. Приводом стало постачання балістичних ракет до Росії. Формальна заборона польотів не запроваджена, однак у Iran Air заморожені рахунки та активи, і з нею не можна вести будь-яку комерційну діяльність, це робить її роботу неможливою. Під обмеження потрапили ще кілька компаній, військових та чиновників країни, включно із заступником міністра оборони та військовим аташе в Росії.

15 жовтня іранське МЗС викликало до себе посла Угорщини, країни, яка головує в ЄС, і висловило протест проти нових обмежень. Тегеран знову заявив, що не постачав Росії ракети, а також вказав на свій нейтралітет в Україні, повідомляє офіційне агентство країни ІРНА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рада ЄС запровадила санкції проти Ірану через постачання ракет Росії