Ігнат: ЗРК Patriot біля Дніпра не був знищений. Раніше про це повідомили російські ЗМІ і депутатка Безугла

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

У Повітряних силах ЗСУ 10 жовтня заперечили поширену російськими ЗМІ і депутаткою Верховної Ради Мар’яною Безуглою інформацію про знищення чи критичне пошкодження на Дніпропетровщині українського зенітно-ракетного комплексу Patriot.

«То що ж сталося 9 жовтня? Та нічого нового, ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив. Це війна, на війні отримують поранення не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні. Того дня ЗРК Patriot вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет. І частину вдалось перехопити», – написав у фейсбуці тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він додав, що «Повітряні сили не можуть щоразу виправдовуватись перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних». «Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак. Але не відреагувати теж не можемо, бо градус кипіння надто високий, чи не так?» – вказав Юрій Ігнат.

9 жовтня російські провоєнні телеграм-канали, а згодом міністерство оборони РФ і російські інформагенції заявили, що в Дніпропетровській області «розрахунок оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) «Іскандер-М» уразив дивізіон американського зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) Patriot».

10 жовтня ці повідомлення підхопила депутатка Верховної Ради Мар’яна Безугла. Вона написала про «ще один пошкоджений «Патріот», і це не перший». «І все через відсутність системи, яку теперішній генералітет просто не здатний побудувати через свій IQ, відсутність бажання і корумпованість», – додала вона в телеграмі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боєприпаси JSOW, батарея Patriot та санкції проти РФ – Байден про нові рішення для перемоги України