«Зачистили 400 гектарів лісу»: ГУР повідомляє про операцію на півночі Харківщини

Також в українській розвідці заявили, що  під час штурмових дій взято в полон російських військових для поповнення обмінного фонду

Підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Артан», «Kraken» та Міжнародний легіон «здійснили комплексну операцію зі звільнення лісового масиву», розташованого на північ від населеного пункту Липці Харківської області, повідомила пресслужба ГУР 16 жовтня.

«Результат спланованих та сміливих дій українських розвідників — захоплення батальйонного району оборони противника, знищення 3 мотострілецьких батальйонів, загону «шторм» та розвідувальної роти 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу ЗС РФ», – йдеться у повідомленні.

Також в українській розвідці заявили, що під час штурмових дій взято в полон російських військових для поповнення обмінного фонду.

«Після зачистки 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців становище загарбників на цьому відрізку фронту погіршене та близьке до безнадійного. Успішна місія ГУР створює умови для подальшого витіснення російських окупантів з півночі Харківщини», – кажуть у ГУР.

У російському Міноборони цю інформацію не коментували.

7 жовтня Третя окрема штурмова бригада повідомляла, що провела «успішні наступальні дії» в районі своєї відповідальності в Харківській області. За словами заступника командира бригади Максима Жоріна, бійці підрозділу відбили у військ Росії раніше зайняті позиції та знищили російську диверсійно-розвідувальну групу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Тоха, братику, з поверненням!» Як Курська операція вплинула на харківський фронт?